Kako porabiti star kruh

Velikokrat se nam zgodi, da nam ostane kruh. Toda tudi nekaj dni star kruh lahko koristno uporabimo za okusne jedi ali pa za druge namene. Na spletu lahko najdemo veliko receptov za pripravo jedi iz suhega kruha, predvsem za razne cmoke, rezine, narastke…

Drobtine: suh kruh naribajte ali ga zmeljite. Tako boste skoraj vedno imeli pri roki drobtine.
Popečene kruhove kocke: če narežete kruh na kocke in jih popečete na olju, postanejo odlično nadomestilo jušnim kroglicam ali rezancem.
Kruhova juha; zgostitev juhe: suh kruh lahko uporabite za zgostitev različnih juh, omak in obar.
Pohane šnite: oziroma ocvrt kruh, še ena nostalgija iz mladosti, pripravljena iz starega kruha. Kruh namočimo v mleko z razžvrkljanim jajcem in ga ocvremo v ponvi, na koncu posujemo s sladkorjem in cimetom.
Kruhova solata: star kruh zmešajte z paradižnikom, solato in ostalo zelenjavo, ter po želji dodajte preliv.
Kruhov puding:  puding iz kruha je bil nekoč zelo pogosto na krožniku predvsem za sladico. Vprašajte kakšno babico za njen recept.
Popečenec:  uporabite star kruh za pripravo različnih vrst popečenca.
Ponovno svež:  star kruh lahko tudi ponovno ‘oživite’ tako, da ga namočite v vodo in ga nato postavite za dobrih 10 minut v pečico, segreto na na 180 stopinj celzija.
Nahranite rože: Drobtine, ki jih naredimo iz starih kosov kruha, dodajo prsti vlago in potrebne hranilne snovi.
Kruh in mleko za mačke:  veliko mačk obožuje poslastico iz mleka in kruha.
Nahranite ptice ali domače živali: vsi vemo da kruhove drobtinice privabijo veliko ptic, prav tako pa suh kruh tekne zajcem, kokošim in konjem.
Osvežite zelenjavo: kos starega kruha bo pomagal, da bo zelenjava ostala sveža dalj časa kot sicer. Kruh, ki uspešno absorbira odvečno vlago, zamenjajte na dva dni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.